Περί Ψυχοθεραπείας

Με τη βοήθεια της ψυχολόγου Μαριλένας Καραματσούκη στην Πεύκη και μέσα από την ψυχοθεραπεία μαζί της μαθαίνετε να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Συχνά οι άνθρωποι νιώθουν εγκλωβισμένοι σε καταστάσεις, από τις οποίες είναι δύσκολο να βγουν ή δεν ξέρουν πώς να τις αντιμετωπίσουν. Στις περιπτώσεις αυτές, μπορούν να βοηθηθούν μέσα από την ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία μάθησης, η οποία βοηθά το άτομο να μοιράζεται τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, να γνωρίσει τον εαυτό του και να χρησιμοποιήσει όλα τα εφόδια που διαθέτει στη ζωή του. Στη διαδικασία αυτή ακολουθείται μια πορεία, ώστε να κατακτηθούν οι στόχοι που έβαλαν, από κοινού, ο πελάτης με το θεραπευτή. Ενδεικτικά, κάποιοι από τους στόχους της ψυχοθεραπείας μπορεί να είναι η μείωση του άγχους, η καλύτερη προσαρμογή στο περιβάλλον, η εκμάθηση νέων συνηθειών, η ανακούφιση από τον πόνο, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η συναισθηματική ανάπτυξη, η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων.

Βασικό στοιχείο της ψυχοθεραπείας είναι η σχέση του θεραπευτή με το άτομο που ζητά τη βοήθειά του. Η σχέση αυτή χαρακτηρίζεται από αποδοχή και εμπιστοσύνη, που επιτρέπει στο άτομο να αφηγηθεί την προσωπική του ιστορία. Κάπως έτσι γεννήθηκε από την ψυχολόγο και οικογενειακή θεραπεύτρια Μαριλένα Καραματσούκη η Στέγη Ψυχοθεραπείας, στη Νέα Ιωνία, που στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νέο χώρο στην Πεύκη. Εκεί, έχετε τη δυνατότητα να… εξιστορήσετε τη διαδρομή της ζωής σας, να εκφράσετε δυσεπίλυτες καταστάσεις και αρνητικά συναισθήματα που σας ταλαιπωρούν. Με τη βοήθεια της Μαριλένας Καραματσούκη και μέσα από την ψυχοθεραπεία μαζί της, μαθαίνετε πώς να βρίσκετε εναλλακτικές λύσεις στο ψυχολογικό αδιέξοδο που βιώνετε και, τελικά, μαθαίνετε να φροντίζετε τον εαυτό σας!

Μαριλένα Καραματσούκη
Ψυχολόγος – Οικογενειακή θεραπεύτρια

Πτυχιούχος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
Master of Arts Κλινικής Ψυχολογίας
D.Prof. in Systemic practice (cand.)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

25ης Μαρτίου 1,
ΤΚ 151 21 Πεύκη

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ.: 2106120965
Κιν.: +30 6944 285386
e-mail
info@stegipsychotherapeias.gr