ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μαριλένα Καραματσούκη

M.A. in Clinical Psychology
Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Η Μαριλένα Καραματσούκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με Άριστα, και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία (Master of Arts in Clinical Psychology), από το University of Indianapolis. Επιπλέον, έχει ειδικευτεί στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία, καθώς και στη διάγνωση μέσω τεστ προσωπικότητας. Στην παρούσα φάση εξελίσσει περαιτέρω τους επαγγελματικούς ορίζοντές της, παρακολουθώντας διδακτορικό πρόγραμμα (Professional Doctorate) από το University of Bedfordshire.

Από το 2006, εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος και συστημική οικογενειακή θεραπεύτρια, διεξάγοντας θεραπευτικές συνεδρίες με ενήλικες, παιδιά και εφήβους, ζευγάρια, οικογένειες, αλλά και θεραπευτικές ομάδες. Παράλληλα, για 12 χρόνια ήταν επιστημονική υπεύθυνη στο ιδιωτικό κέντρο ειδικών θεραπειών για παιδιά «Παιδί, Λόγος & Έργο», στην Ελευσίνα, όπου διεξήγε συνεδρίες ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και συμβουλευτικής γονέων.

Επιπλέον, προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο παράρτημα της Νέας Ιωνίας, για ασθενείς με καρκίνο και μέλη των οικογενειών τους. Διοργανώνει, επίσης, ομιλίες και σεμινάρια σε σχολεία, τόσο για γονείς, όσο και για εκπαιδευτικούς.

Η δια βίου εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική για τη Μαριλένα Καραματσούκη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας προσπαθεί, συνεχώς, να εξελίσσεται, τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά, λαμβάνοντας μέρος σε συνέδρια και ημερίδες, διαβάζοντας άρθρα από τα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και παρακολουθώντας σεμινάρια, κάποια από τα οποία διδάσκονται on-line από τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, παγκοσμίως. Έτσι, μένει συνεχώς ενήμερη για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της, ώστε να παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά της.

Ακόμη, με στόχο πάντα την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών στους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά της, συνεργάζεται με επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, που πλαισιώνουν το έργο της ψυχοθεραπείας, όπως ψυχίατρο. Ειδικότερα, για υπηρεσίες που αφορούν σε παιδιά, υπάρχει συνεργασία με ειδική παιδαγωγό, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπευτή, καθώς και παιδοψυχίατρο.

Έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος και είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων από το 2003 και της European Family Therapy Association από το 2007.

Socials