Όνειρα Ζωής

Όνειρα Ζωής

Από παιδί ήταν όνειρό μου να δω το Βόρειο Σέλας. Aurora Borealis είναι η ονομασία που δίνουν οι επιστήμονες στο φαινόμενο που φορτισμένα σωματίδια προερχόμενα από τον ήλιο (ηλεκτρόνια και πρωτόνια) συγκρούονται με την ατμόσφαιρα της γης και εκτρέπονται από το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας. Έτσι δημιουργούνται οι φωτεινοί χρωματικοί σχηματισμοί στον ουρανό κοντά στους πόλους.

Με τον ερχομό της νέας χρονιάς αυτό το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε. Και παρόλο που, σύμφωνα με τους ανθρώπους που ξέρουν, τη μέρα -ή μάλλον τη νύχτα!-που είδα εγώ το aurora borealis, δεν ήταν ιδιαίτερα φωτεινό, εμένα μου φάνηκε μαγευτικό και εντυπωσιακό!

Τις ίδιες μέρες που ένα όνειρο ζωής έπαιρνε σάρκα και οστά, πραγματοποιήθηκε μια ακόμα επιθυμία μου. Δημοσιεύτηκε ένα άρθρο που έγραψα για το περιοδικό Murmurations: Journal of Transformative Systemic Practice. Τόσο στη δουλειά μου, όσο και στα πλαίσια του διδακτορικού μου, συνηθίζω να γράφω ιστορίες, βασισμένες σε περιστατικά που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας ψυχοθεραπευτικής συνεδρίας. Φυσικά, παίρνω κάθε μέτρο, ώστε οι ταυτότητες των ατόμων, πάνω στους οποίους βασίζονται οι ιστορίες μου να μην είναι αναγνωρίσιμες, και συχνά κάποια στοιχεία της ιστορίας δεν ανταποκρίνονται εντελώς στην πραγματικότητα. Ωστόσο, οι ιστορίες αυτές δίνουν μια αρκετά ακριβή εικόνα του τι συμβαίνει στην ψυχοθεραπεία, τουλάχιστον στην ψυχοθεραπεία με μένα ως θεραπεύτρια!

Έχει ενδιαφέρον ότι η ιστορία που θα διαβάσεις στο άρθρο έχει να κάνει με την κατάρρευση ενός ονείρου. Όμως, ακόμα και όταν τα όνειρα τελειώνουν, κάτι μαθαίνουμε από αυτά. Κι αυτή η γνώση είναι πολύτιμη στο κυνήγι και στην πραγματοποίηση άλλων ονείρων μας.

Είναι σημαντικό να προσπαθούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Αν για οποιοδήποτε λόγο, δυσκολεύεσαι να ακολουθήσεις τα όνειρά σου, σκέψου το ενδεχόμενο να ζητήσεις βοήθεια. Μπορεί αυτό να είναι το καλύτερο δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου, ειδικά στο ξεκίνημα μιας καινούριας χρονιάς!